Naar boven

Broeken & Jeans

Modetrends in Broeken & Jeans voorjaar/zomer 2019

De sportieve broek in soepele stof is helemaal hot dit seizoen. Vaak met streep op de zijkant of een korter pijpje. De flared pijpen zijn ook nog lang niet uit het modebeeld. Hoge taille en met grote ceintuurs. Bloemen en strepen maken het geheel helemaal af. Denim wordt steeds cleaner. Af en toe gebruik gemaakt van patchwork en rafels.

De emancipatie van de broek

De broek is nog niet zo heel lang in de garderobe van de vrouw te vinden. Voor 1900 droegen vrouwen voornamelijk jurken en rokken met bovenstukken en waren ze als het ware ook ondergeschikt aan de man. Door de Eerste Wereldoorlog werden vrouwen gedwongen het werk van de man over te nemen, aangezien de mannen aan het front te vinden waren en het werk toch gedaan moet worden. Een lange rok of jurk is dan natuurlijk erg onhandig. Kleding werd praktisch gemaakt, omdat de omstanigheden daar om vroegen. Het heeft jaren geduurd voordat de broek als vanzelfsprekend ervaren werd.

Je favoriete broekenmerk verkrijgbaar bij Lenssen Manders Mode "voor haar"

Lenssen Manders Mode "voor haar" heeft een groot aanbod in broeken en jeans. Jouw favoriete broek vind je altijd terug in de nieuwe collectie met een update. Per afdeling, en dus ook speciaal voor jouw look, hebben we specialisten op het gebied van broeken en jeans. Bij de trend afdeling broeken en jeans van merken als Five Units en Yaya, bij de Casual afdeling MAC en Tramontana en bij de Style afdeling Mos Mosh en Expresso.