Naar boven

Overhemden

Trends in overhemden herfst/winter 2018-2019

De ruit zie je bijna alle prints verstopt zitten en we hebben het dan niet alleen over de klassieke ruit, maar vaak subtiel verwerkt als je goed kijkt. Speelse minimalistische patronen passeren de revue, maar ook deze zijn subtiel. Je moet goed dichtbij staan wil je de miniteksten kunnen lezen of zien wat het patroontje precies is.

Het witte overhemd: musthave in elke garderobe

Een wit overhemd is een musthave in je garderobe. Met een kraakhelder wit overhemd maak jij namelijk een onberispelijke indruk. Combineer dat witte overhemd eens met een jeans en witte sneakers of met een chino! Zo ben je gegarandeert van een trendy stijl!
Heb je toch liever iets met kleur, dan hebben we een breed scala aan mogelijke opties: minimalistische prints, strepen, bonte bloemenprints, het is er allemaal!

Jouw favoriete merken in overhemden

Het overhemd speelt een belangrijke rol in een complete outfit: een goed uitgekozen overhemd kan namelijk je hele stijl bepalen. Ga voor de meer uitgesproken overhemden van Profuomo of R2 als je een Smart Business look wilt waarin je je eigen persoonlijkheid kunt laten zien. Wil je professioneel en zakelijk overkomen? Een stijlvol overhemd van Olymp kan je dan niet missen. Heb je hierbij advies nodig? Onze modeadviseuses helpen je graag!

Het overhemd: van boezeroen tot dress shirt

Vroeger droegen mannen een kiel met lange mouwen, ook wel een boezeroen genoemd. Deze boederoenen hadden toen nog geen kragen en was vaak gemaakt van gestreept linnen of katoen. Het overhemd zoals wij nu kennen heeft zijn naam te danken aan het feit dat het "over het hemd" wordt gedragen. Simpeler kan haast niet! Toch wordt het overhemd ook wel eens "shirt" of "dress shirt" genoemd. Hiermee wil men duidelijk maken dat het overhemd geschikt is voor een gekledere outfit, bijv. met een compleet kostuum, of in ieder geval een colbert en stropdas.